یـا امیر المومنین حیدر کرار (ع

حضرت امام علی (ع)

 

ای مالـک!

 

اگر شب هنگام کسی را درحال گناه دیدی

 

 

فردا به آن چشم نگاهش مکن!

 

شاید سحر توبـه کرده باشد و تو ندانـی.


نوشته شده در جمعه 26 دی 1393ساعت 23:10 توسط راحله 313| |

برای آن که جایگاه مقابل ریا ، یعنی اخلاص در عمل را به خوبی بشناسیم . با شناخت اخلاص و پی بردن به عظمت عمل با اخلاص و به دور از ریا ، به مراتب بهتر می توانیم ریا و ریاکاری را بشناسیم و از آن دوری گزینیم و به سمت عمل با اخلاص پیش رویم . آیه زیر ، به خوبی تقابل ریا و اخلاص را به ما نشان می دهد :

 

” یا ایها الذین آمنوا لاتبطلوا صدقاتکم بالمن و الاذى کالذى

ینفق ماله رئاء الناس و لایؤمن بالله و الیوم الاخر فمثله کمثل صفوان

علیه تراب فاصابه وابل فترکه صلدا لایقدرون على شى‏ء

مما کسبوا و الله لایهدى القوم الکافرین (سوره بقره، آیه‏۲۶۴)

 

ترجمه : اى کسانى که ایمان آورده‏اید بخششهاى خود را با منت و آزار باطل نسازید همانند کسى که مال خود را براى نشان دادن به مردم انفاق مى‏کند و به خدا و روز رستاخیز ایمان نمى‏آورد (کار او) همچون قطعه سنگى است که بر آن (قشر نازکى از) خاک باشد (و بذرهائى در آن افشانده شود) و رگبار باران به آن برسد (و همه خاکها و بذرها را بشوید) و آن را صاف (وخالى از خاک و بذر) رها کند، آنها از کارى که انجام داده‏اند چیزى به دست نمى‏آورند و خداوند جمعیت کافران را هدایت نمى‏کند. “

 

 در این آیه، منت گذاردن و آزار دادن و ریا کردن در یک ردیف شمرده شده و همه آنها را موجب بطلان و نابودى صدقات (و اعمال نیک) معرفى مى‏کند بلکه تعبیراتى از این آیه نشان مى‏دهد که شخص ریا کار ایمان به خدا و روز آخرت ندارد; مى‏فرماید: «اى کسانى که ایمان آورده‏اید انفاقهاى خود را با منت و آزار باطل نکنید!» 

 

(یا ایها الذین امنوا لاتبطلوا صدقاتکم بالمن و الاذى) سپس این‏گونه افراد را به کسى تشبیه مى‏کنند که مال خود را براى نشان دادن به مردم انفاق مى‏نماید و به خدا روز رستاخیز ایمان ندارد! (کالذى ینفق ماله رئاء الناس و لایؤمن بالله و الیوم الاخر)در ذیل آیه، مثال بسیار گویا و پر معنائى براى این‏گونه اشخاص زده و مى‏فرماید: «مثل (کار) او همچون قطعه سنگى است که بر آن قشر نازکى از خاک باشد (و بذرهائى در آن افشانده شود) و رگبار باران بر آن فرود آید (و همه خاکها و بذرها را با خود بشوید و با خود ببرد) و آن را صاف (و خالى از همه چیز رها سازد)!» (فمثله کمثل صفوان علیه تراب فاصابه وابل فترکهصلدا)این‏گونه اشخاص (به یقین) «از کارى که انجام داده‏اند بهره‏اى نمى‏گیرند و خداوند کافران راهدایت نمى‏کند!» 

 

(لایقدرون على شى‏ء مما کسبوا و الله لایهدى القوم الکافرین)در این آیه تلویحا یک بار ریاکاران را فاقد ایمان به خدا و روز قیامت معرفى کرده و یک بار به عنوان قوم کافر، و اعمال آنها را هیچ و پوچ و فاقد هرگونه ارزش مى‏شمرد چرا که بذر اعمالشان در سرزمین ریا کارى پاشیده شده که هیچ‏گونه آمادگى براى رشد و نمو ندارد. این احتمال نیز در تفسیر آیه وجود دارد که ریاکاران خودشان همانند قطعه سنگى هستند که قشر نازکى از خاک بر آن است و هیچ‏گونه بذر مفیدى را پرورش نمى‏دهد; آرى! قلب آنها همچون سنگ و روحشان نفوذ ناپذیر و اعمالشان بى‏ریشه و نیات شان آلوده است.جالب این که در آیه‏اى که پشت‏سر این آیه در همان سوره بقره آمده است اعمال خالصان و مخلصان را به باغى پر برکت تشبیه مى‏کند که بذر و نهال صالح در آن کاشته شده و باران کافى بر آن مى‏بارد و نور آفتاب از هر سو به آن مى‏تابد و نسیم باد از هر طرف به آن مى‏وزد و میوه و ثمره آن را مضاعف مى‏سازد. اشخاصی که احساسات واقعی خود را بیان می کنند از سلامت روانی بهتری برخوردارند ضمن اینکه درک و احساس بهتری از خود و محیط کارشان دارند. مطالعات پژوهشگران نشان می دهد رفتارهای ریاکارانه بر سلامت انسان تاثیر سوء می گذارد.


نوشته شده در دو شنبه 22 دی 1393ساعت 21:5 توسط راحله 313| |

“ در تفسیر از سوی معصوم (ع) ، از ریا تعبیر به شرک شده و از آنجا که فرد ریاکار ، خود به قبح و زشتی این عمل در حین انجام آن آگاه نیست ، از آن به ” شرک پنهان ” یاد کرده اند .اثر این گناه در به جا آوردن واجبات نیز تا بدان حد است که حتی موجب ابطال آن می گردد ، تا انجا که صادق آل محمد (ع) در خصوص ریا و ریاکاری و اثر آن در به جا آوردن واجبات دین می فرمایند : ” هر کس به خاطر تعریف مردم ، نماز بخواند و یا روزه بگیرد  یا به حج رود ، در کار خود شریک آورده و شرک ورزیده است . “

 

“پیامبر اسلام (ص) نیز با بیان صریح و روشن ، خطاب به کسانی که ظاهری موجه و متدین دارند ، اما در باطن به راه خلاف می روند ، می فرمایند : ” مبغوضترین بنده نزد خداوند کسی است که لباسش بهتر از کردارش باشد . جامه اش جامه پیامبران و کردارش کردار جباران و گردنکشان باشد . “ایشان در جای دیگر نیز ، ریاکار را مستوجب سخت ترین عذاب در روز واپسین می دانند .این پدیده زشت ، تا بدانجا در دین مبین اسلام مورد نکوهش قرار گرفته که حتی خداوند عمل ریاکار را نیز قبول نمی کند و به خود او باز می گرداند ...

 

.پیامبر اسلام در این خصوص می فرمایند : ” فرشتگان با خوشحالی عمل بنده ریاکار را به سوی خدا می برند ، اما خداوند می فرماید : آنها را به سوی او بازگردانید ، زیرا این کارها برای من انجام نشده است . 

 

“پیامبر اسلام در جایی دیگر ، نشانه های ریاکار را بر می شمرند . ایشان می فرمایند : ” ریاکار چهار نشانه دارد : ۱- در حضور دیگران ، خود را برای عبادت خدا و اطاعت از او حریص نشان می دهد .۲- در تنهایی برای عبادت خدا سستی می کند .۳- برای انجام هر کاری ، دوست دارد تا او را ستایش کنند.۴- می کوشد تا ظاهر هر کاری را درست کند . اما منشاء ریا کاری چیست ؟ فرد ریاکار ، مثل هر فرد دیگری ، کارهای خود را به انگیزه جلب سود یا دفع ضرر انجام می دهد . او می خواهد که در ذهن مردم ، دارای منزلت بالایی باشد و خدا را در این راه نادیده می گیرد . همین بی توجهی به خدا در رفتار و کردار و علاقه بیش از حد به ظاهر سازیست که ریا و ریاکاری را پدید می آورد و ریاکار را به دایره شرک فرو می برد . اما درمان این رذیلت اخلاقی از دیدگاه اسلام چیست ؟؟؟

 

موثرترین درمان برای ریا ، بازنگری در عقیده انسان ریاکار ، نسبت به خدا و جایگاه والا و مطلق خداوند نسبت به مخلوقات است یکی دیگر از راههای مبارزه با ریا ، توجه فرد ریاکار به آثار زیانبار این عمل زشت است . چه از بعد معنوی و چه از بعد جامعه شناختی . راه دیگر درمان ریاکاری ، آگاهی از پاداش عظیم الهی برای انجام اعمال خالی از ریا و مخلصانه است .  د : پدیده ریا و ریاکاری از دیدگاه جامعه شناسی اجتماعی چیست ؟دکتر تنهایی ، یکی از جامعه شناسان کشورمان در پاسخ به این سوال که ” علل گرایش افراد جامعه به منکر اخلاقی ریا چیست ؟ ” گفت : ” متاسفانه پذیرش ناهنجاری اخلاقی ریا از سوی افراد جامعه به عنوان رفتار اجتماعی و گره گشایی مشکلات اجتماعی با توسل به آن ، از علل اصلی اشاعه ریا در جامعه است . ” 


نوشته شده در دو شنبه 22 دی 1393ساعت 20:43 توسط راحله 313| |

السلام علیک یا علی بن موسی الرضا...

 

سلام اقا....

 

اجازه هست بیام تو؟؟؟

 

هنوزم واسه ی رو سیاه هایی

 

 

مثل من جایی تو حرمت داری؟؟

 

اقا خوب ها که دعوت نامه دارن فرشته ها

 

راهشون میدن تو ما گنه کارا چه کار کنیم؟؟

 

ما که حسرت یبارلمس کردن نقش های ضریحت رو داریم؟؟

 

ما که حسرت یبار بوسیدن در ورودی حرمت رو داریم.. 

 

ما که تشنه ی یه نگاه کوچیکتیم ..

 

نگاه کوچیکتم واسه ما یه دنیاس..

 

اقا با خوبا حرف میزنی مگه ما بدا دل نداریم؟؟

 

اقا رو سر منم از اون دستای شفائیت میکشی؟؟

 

میدونم لیاقت ندارم اما انقدر پای پنجره فولادت

 

میشنم تا نگاهم کنی..

 

اقا مریضم شفایم بده...

 

 

بی کسم پناهم بده..

 

بیچاره ام در حقم اقایی کن..

 

گرفتارم حاجت روام کن..

 

بی چیزم دست خالی ردم نکن..

 

اقا ما تو ایران فقد شمارو داریم

 

ولی نعمت ما شمایی

 

قربون اون گنبد طلائیت بشم..

 

خیلی دوستت دارم آقا خیلی آقائی ....

 


نوشته شده در شنبه 20 دی 1393ساعت 23:14 توسط راحله 313| |

 

.

دو نهال بارور در باغ دین روئیده شد  /

 

یاسهاى آسمانى در زمین روئیده شد

 

نخل حق در سرزمین مشرکین روئیده شد  /

 

 لاله در باغ دل اهل یقین روئیده شد . . ..

.

.

.

عید زیباى برائت از عدو دارد ربیع  / 

 

عید میلاد دو دلدار نکو دارد ربیع

 

موسم سرمستى دلهاى شیدا آمده  /

 

مصطفى با حضرت صادق به دنیا آمده . . .

 

ولادت حضرت محمد(ص) و امام صادق(ع) بر شما مبارک

.

.

.

به هفدهم ربیع دو ماه تابان  / ز تارک سپهر دین و ایمان

 

براى دادن پیام جانان  /  دمیده با سراج لطف یزدان . . .

.

.

.

امشب سخن از جان جهان باید گفت  /

 

 توصیف رسول انس و جان باید گفت

 

در شام ولادت دو قطب عالم  / 

 

تبریک به صاحب الزمان باید گفت . . .

.

.

.

از مکه فروغ ایزدی پیدا شد / 

 

سرچشمه فیض سرمدی پیدا شد

 

در هفدهم ربیع از دخت وهب / 

 

نو دسته گل محمدی پیدا شد

 

میلاد رئیس مکتب، محمد مصطفی(ص)

و رئیس مذهب، صادق آل عبا مبارک باد

.


نوشته شده در پنج شنبه 18 دی 1393ساعت 21:9 توسط راحله 313| |

علی آن شیر خدا شاه عرب    الفتی داشته با این دل شب

شب ز اسرار علی آگاه است    دل شب محرم سر الله است

 

شب شنفته است مناجات علی    جوشش چشمه عشق ازلی

کلماتی چو در آویزه ی گوش    مسجد کوفه هنوزش مدهوش

 

فجر تا سینه ی آفاق شکافت    چشم بیدار علی خفته نیافت

ناشناسی که به تاریکی شب    می برد شام یتیمان عرب

 

عشق بازی که هم آغوش خطر    خفت در خوابگه پیغمبر

آن دم صبح قیامت تاثیر    حلقه ی در شد از او دامن گیر

 

دست در دامن مولا زد در    که علی بگذر و از ما مگذر

شبروان مست ولای تو علی    جان عالم به فدای تو علی

 

محمد حسین بهجت تبریزی (شهریار)


نوشته شده در چهار شنبه 17 دی 1393ساعت 13:15 توسط راحله 313| |

مرجع دریافت ابزار و قالب وبلاگ
By Ashoora.ir & Night Skin